Gevulde haringen met salade

Gevulde haringen

Herfst Lente Winter Zomer 40 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

haring: 1 tomaat: 1 ui: 0.5 prei: 0.5 room: 25 ml (soja) citroensap: 1 eetlepel tomatenpuree: 0.5 eetlepel olijfolie dille: 0.5 eetlepel peper zout

Bereiding

Schub de haringen, maak ze schoon, spoel ze van binnen en van buiten grondig af onder de koude kraan en dep ze droog. Bedruppel de vissen van binnen en van buiten met de helft van het citroensap en bestrooi ze met wat zout. Bestrijk de buikholtes met de tomatenpuree.

Snipper de helft van de gepelde uien en snij de rest in ringen. Was de prei, halveer de stelen in de lengte en snij ze in de breedte in halve ringetjes. Fruit de uisnippers en de prei kort in de olie. Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een ovenvaste schotel en giet een scheut olijfolie op de bodem. Vul de vissen met de gefruite groenten en leg de haringen naast elkaar in de ovenschotel. Verdeel het restant van de groenten en de uierringen gelijkmatig over de schaal. Verdeel de tomaten in schijven en leg die op de vissen. Roer de rest van het citroensap en zout door de room en giet dit over de vis. Kruid af met peper

Schuif de haringen 20 tot 25minuten in de oven.
Bestrooi ze voor het serveren met dille.

Lekker met pasta en een slaatje.