Gepocheerde vis met peterseliesaus

Gepocheerde vis met peterseliesaus

Herfst Lente Winter Zomer 30 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

witte visfilet: 100 g (tong, heilbot, kabeljauw...) yoghurt: 75 ml citroen: 0.5 mosterd (naar eigen smaak) visbouillon: 250 ml peterselie: 1 eetlepel peper zout

Bereiding

Droog de gewassen stukken vis. Pocheer ze gaar in visbouillon in circa 15 minuten.

Meng in een kom de yoghurt met de mosterd en het citroensap. Laat dit mengsel au bain marie goed opwarmen (maar niet koken). Breng op smaak met peper en zout en voeg de gehakte peterselie toe.

Schep de saus over de vis en versier met enkele schijfjes citroen.

Lekker met gestoofde seizoensgroenten en pasta of puree. 

Alternatieve ingrediënten

Tip: kies eens voor de Vis van het Jaar. In 2017 is dit rode poon. Voor dit gerecht kan je zowel verse als diepvriesvis gebruiken.