Gebakken rijst met schelvis, gerookte zalm en broccoli

Gebakken rijst met schelvis, gerookte zalm en broccoli

Herfst Lente Winter Zomer 25 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

schelvisfilet: 50 g gerookte zalm: 50 g rijst: 75 g paprika: 0.5 ui: 0.5 broccoli: 0.25 olijfolie peper zout

Bereiding

Verdeel de broccoli in kleine roosjes.

Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Kook de broccoli de laatste 5 minuten mee. Giet de rijst en broccoli af.

Snipper de ui en snij de paprika fijn.

Bak de ui glazig in een hete wokpan met olie. Voeg de paprika toe en bak nog een paar minuten mee. Schep de broccoli en rijst erbij, voeg de geperste knoflook toe en roerbak tot de rijst een mooi kleurtje heeft.

Snij de schelvisfilet en de gerookte zalm in stukjes. Schep de schelvisfilet en gerookte zalm op de rijst, zet een deksel op de wok en laat de vis op een zacht vuurtje gaar worden in 5 minuten. Voeg eventueel een scheut water of bouillon toe zodat de rijst zeker niet aanbrandt.

Schep de vis voorzichtig door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.