Ceviche

Ceviche

Lente Zomer 25 + nachtje marineren minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

witte vis: 100 g (naar keuze, zeebaars, kabeljauw, roodbaars, tong...) avocado: 0.5 selder: 0.25 (stengel) pompelmoes: 0.25 rode peper: 0.25 (optioneel) limoensap: 31.25 ml (vers) lente ui: 0.5 koriander peper zout

Bereiding

Snij de vis in kleine blokjes. Ceviche is ook lekker met andere zeevruchten zoals inktvis, garnalen, scampi's, krab... Of ga voor een mengeling.

Pers de limoenen. Snij de selder in kleine blokjes en de lente-ui in ringen. Snij de rode peper heel fijn.

Meng het limoensap met de selder, lente-ui en rode peper. Breng op smaak met een beetje koriander, peper en zout. Meng de vis onder de marinade en zet in de koelkast voor 4-6 uur. Je kan de vis ook de dag voordien maken en een nachtje laten marineren.

Pel de avocado's en snij in blokjes. Besprenkel eventueel met wat citroen- of limoensap zodat de avocado niet bruin wordt. Breng op smaak met goed wat peper en zout.

Snij de pompelmoes à vif in blokjes.

Meng de avocado en de pompelmoes met de vis en serveer koud.

Lekker met crackers of taco's. 

Alternatieve ingrediënten

Tip: je kan er ook nog heel wat andere groenten aan toevoegen. Denk aan paprika, kerstomaten...