Vegetarische burgers met kikkererwten

Vegetarische burgers met kikkererwten

Herfst Lente Winter Zomer 30 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

pistolets: 1 kikkererwten: 75 g (blik) erwten: 75 g (blik) maïs: 37.5 g (blik) kerstomaten: 37.5 g rode ui: 0.25 komkommer: 0.25 sla: 0.25 (krop) havermout: 12.5 g teen look: 0.25 olijfolie peper zout

Bereiding

Mix de havermout fijn tot het bijna poeder is.

Mix daarna de kikkererwten, de olijfolie, de look en de (rode) ui met een beetje water tot een gladde massa. Voeg toe aan de havermout en meng goed. Voeg de erwten en de maïs toe en meng er goed onder. Breng op smaak met nog wat peper en zout. Maak ronde burgers en bak ze mooi bruin in een warme pan met olie.

Was de salade, snij de kerstomaten in twee en de komkommers in schijfjes.

Leg tussen elk broodje wat salade, tomaaat en komkommer en daarop een burger. Serveer de rest van de salade erbij.