Shakshuka
Ingrediënten
Voor 1 persoon - pas aan
pitabroodje: 2
ei: 2
tomaat: 1.5
ui: 0.5
rode paprika: 0.5
gele paprika: 0.25
groene paprika: 0.25
teen look: 0.25
olijfolie
kurkuma: 0.25 (tl)
komijn
koriander
peper
zout
Bereiding
Snij de ui, tomaat en de paparika in grote stukken. Pers de look.
Bak de ui en de look in een pan met olie. Voeg daarna de paparika en de kruiden toe. Laat even bakken en doe dan de tomatenblokjes erbij. Laat het geheel op een laag vuur sudderen voor ongeveer 15 minuten. Roer regelmatig zodat het niet aanbrandt.
Verdeel het mengsel over 2 pannen. Maak nu in elke pan 4 kuiltjes in de saus en doe daarin de eieren. Zet een deksel op de pannen en laat op een heel laag vuurtje staan zodat het eiwit gestold is, maar de dooier nog zacht blijft. Breng op smaak met nog wat peper en zout.
Warm de pitabroodjes op en schep in elk broodje een ei met saus.