Gesmoorde groenten met tofu
Ingrediënten
Voor 1 persoon - pas aan
tofu: 75 g
champignons: 62.5 g
sperziebonen: 50 g
sojascheuten: 50 g
rode ui: 0.25
Chinese kool: 0.25
bamboescheuten: 0.25 (blik)
sojasaus: 0.5 eetlepel
olijfolie
gemberpoeder
peper
zout
Bereiding
Verhit de olie in een wokpan. Voeg de blokjes tofu toe en bak ze tot ze wat bruin kleuren. Kruid met peper en zout en haal ze daarna uit de pan en hou aan de kant.
Snij de Chinese kool en de champignons in gewenste vorm. Doe de champignons, Chinese kool, sperziebonen, soja en-bamboescheuten in de wok en bak 2 à 3 minuten op een stevig vuur. Doe vervolgens de tofu en sojasaus in de pan. Schep alles gedurende 1 minuut om en kruid met gemberpoeder, peper en zout. Zet daarna een deksel op de pan en laat nog circa 3 minuten op het vuur staan. Besprenkel het gerecht met wat olijfolie en dien op.
Lekker met zilvervliesrijstrijst of noedels.
Alternatieve ingrediënten
Tip: voeg een rode peper toe om het geheel wat pittiger te maken!