Pastasalade met kalkoen

Pastasalade met kalkoen, zongedroogde tomaten en champignons

Herfst Lente Winter Zomer 30 - 45 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kalkoenfilet: 100 g spirelli: 75 g (volkoren) champignons: 62.5 g gemengde salade: 37.5 g zongedroogde tomaat (in marinade) olijfolie balsamicoazijn: 0.75 eetlepel basilicum (vers) peper zout

Bereiding

Kook de spirelli gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat uitlekken en afkoelen.

Bak de kalkoenfilet in de pan en breng op smaak met wat peper en zout. Laat afkoelen.

Reinig de champignons. Snij ze in schijfjes en bak ze in olijfolie. Blijf roeren tot ze gaar zijn. Breng op smaak met peper en laat ze afkoelen.

Snij intussen de gebakken en afgekoelde kalkoenborstfilet in reepjes. Meng ze onder de champignons en voeg de olijfolie en de balsamicoazijn toe.

Meng de gemengde salade met de afgekoelde spirelli, de champignons en de kalkoenreepjes. Versier met stukjes zongedroogde tomaten en fijngesneden basilicum. 

Alternatieve ingrediënten

Tip: bij koude gerechten kan je olijfolie gerust eens vervangen door koolzaadolie of walnootolie. Dat zijn bronnen van omega-3. Variatie doet je goed!