Haringsalade met appel en witloof

Haringsalade met appel en witloof

Zomer 30 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

haring: 100 g (filet) aardappelen: 75 g (vastkokend) kerstomaten: 3 appel: 0.5 witloof: 0.25 (stronk) rode ui: 0.25 ijsbergsla: 0.12 (krop) yoghurt: 1.25 eetlepel appelazijn: 0.25 eetlepel citroensap mosterd: 0.25 (tl) dille: 0.25 (tl) peper zout

Bereiding

Kook de aardappelen gaar in water. Laat afkoelen en snij in blokjes.  Doe in een mengkom en zet aan de kant.

Haal de haringfilets uit het sap, verwijder de gepekelde ui en dep droog met keukenpapier. Snij overlangs in 2.

Maak de dressing door de yoghurt te mengen met de appelazijn en de mosterd. Breng op smaak met dille, peper en zout.

Snij de groenten: ijsbergsla in reepjes, rode ui in ringen, witloof en appel in reepjes en halveer de kerstomaten. Besprenkel de appel met citroensap zodat die niet bruin wordt.

Meng de groenten met de aardappelen. Leg de haringfilets erboven op.

Lekker met grof gesneden volkoren brood.

Alternatieve ingrediënten

Tip: ook lekker met gerookte makreel in plaats van haringfilet. En makreel zit vol met de gezonde omega 3-vetten!