Kipcurry met lekker veel groenten

Kipcurry met lekker veel groenten

Herfst Zomer 30-40 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kipfilet: 100 g zilvervliesrijst: 75 g prinsessenbonen: 100 g bloemkool: 0.25 (kleine) tomaat: 1 champignons: 50 g ui: 0.5 kippenbouillon: 75 ml teen look: 0.5 olijfolie currypoeder: 1 eetlepel peper zout

Bereiding

Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.

Maak de prinsessenbonen proper en snij in stukken. Snij de bloemkool in roosjes. Snij de tomaten in parten en de ui fijn.

Snij de kip in blokjes en bak bruin in een pan met olie. Breng op smaak met het currypoeder en de look. Doe de bouillon, de bonen en de tomaten erbij en laat 10 minuten sudderen. Snij de  champignons in stukken en voeg samen met de bloemkool toe aan de bouillon. Laat sudderen onder een deksel tot alles gaar is. Breng op smaak met peper en zout.

Alternatieve ingrediënten

Ook lekker met noedels of andere groenten zoals paprika, wortel...