Kip met curry en groenten

Kip met curry en groenten

Herfst Lente Zomer 35 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kipfilet: 100 g couscous: 75 g sperziebonen: 100 g bloemkool: 0.25 (kleine) tomaat: 1 prei: 0.5 (dunne) ui: 0.5 kippenbouillon: 50 ml olijfolie teen look: 0.5 currypoeder: 1.5 (tl) peper zout

Bereiding

Maak de sperziebonen schoon en snij ze in stukken. Snij de tomaten in blokjes, de prei in ringen en de ui fijn. Verdeel de bloemkool in roosjes.

Snij de kip in blokjes. Bak de kip en ui bruin in een pan met olie. Breng op smaak met look, peper en curry. Voeg de bouillon, de boontjes, de prei en de tomaten toe en laat 10 minuten sudderen op een zacht vuur. Voeg de bloemkool toe en laat verder garen.

Bereid ondertussen de couscous volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Breng alles op smaak met wat peper en zout.