Gegrilde kip met tomatensalade
Ingrediënten
Voor 1 persoon - pas aan
kipfilet: 100 g
tomaat: 1.5
feta: 25 g
teen look: 0.5
citroensap: 1 eetlepel
olijfolie: 1 eetlepel
mosterd: 0.5 eetlepel
tijm: 0.25 (tl)
rozemarijn: 0.25 (tl)
basilicum
peper
Bereiding
Maak de marinade door de helft van de olijfolie te mengen met het citroensap, de geperste look, mosterd, tijm, rozemarijn en peper. Leg de kip erin en plaats afgedekt in de koelkast. Dit kan een dag vooraf gebeuren om de smaak er optimaal te laten intrekken.
Snij de tomaten in blokjes en verkruimel de feta erover samen met wat basilicum. Doe de rest van de olijfolie erover en breng op smaak met peper.
Bak de kip in de pan en serveer met de tomaten.
Lekker met gebakken aardappelen.