Curry met kalkoen, groenten en zilvervliesrijst

Curry met kalkoen, groenten en zilvervliesrijst

Herfst Lente Winter Zomer 35 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kalkoenfilet: 100 g zilvervliesrijst: 75 g prei: 125 g courgette: 0.5 ui: 0.5 rozijnen: 1 eetlepel kokosmelk: 1 eetlepel yoghurt: 1 eetlepel olijfolie koriander (verse) currypoeder: 0.5 (tl) peper

Bereiding

Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Snipper de ui fijn. Snij de prei in de lengte door en daarna in stukken van 5 cm. Snij de courgetten in lange repen, eventueel met een dunschiller. Snij de kalkoen in reepjes.

Bak de kalkoen bruin in een pan met olie. Doe de ui erbij en breng op smaak met het currypoeder. Voeg de groenten, de rozijnen, de kokosmelk en wat water toe. Laat 10 minuten sudderen op een zacht vuur.  Neem van het vuur en meng er de yoghurt samen met de koriander onder. Breng op smaak met peper en zout.

Alternatieve ingrediënten

Tip: ook lekker met andere groenten zoals wortel of paprika.