Pasta frittata

Pasta frittata

Herfst Lente Winter Zomer 30 minuten vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

penne: 100 g champignons: 62.5 g ei: 1 geraspte kaas: 12.5 g sjalot: 0.25 olijfolie basilicum (handvol verse) peper zout

Bereiding

Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en besprenkel met wat olijfolie zodat de pasta niet aan elkaar plakt.

Klop vervolgens de eieren in een kom en meng er de kaas door. Breng op smaak met peper en zout. Voeg vervolgens de pasta toe en roer het geheel door elkaar.

Snipper de sjalot fijn en maak de champignons schoon en snij ze in 4.

Bak de sjalot glazig in een hete pan met olie. Voeg de champignons toe en bak goudbruin. Voeg ook het pasta-eimengsel toe en laat ongeveer 3 minuten afgedekt op een laag vuur bakken. Draai de frittata met behulp van een groot bord om en bak de andere kant ook ongeveer 3 minuten op een zacht vuur.

Snij de frittata in punten en werk af met de basillicum.

Lekker met een slaatje.

Alternatieve ingrediënten

Tip: je kan de frittata zowel warm als koud serveren.