Linguine met scampi's en pittige saus

Linguine met scampi's en pittige saus

Herfst Zomer 30 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

scampi: 100 g (ontdarmd en gepeld) linguine: 100 g venkel: 0.25 zongedroogde tomaat: 12.5 g room: 50 ml witte wijn: 50 ml sjalot: 0.5 tomatenpuree: 0.25 (tl) olijfolie peterselie: 0.25 (bussel) chilipeper: 0.12 peper (cayenne) zout

Bereiding

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Pel en snipper de sjalotjes fijn. Snij de venkel in 2 en verwijder het harde gedeelte. Snij in fijne reepjes. Snij de zongedroogde tomaten in stukken.

Roer de tomatenpuree door de room.

Bak de sjalot en de venkel 3 tot 5 minuten in een hete pan met olie. Voeg er de chilipeper, zongedroogde tomaten en de wijn bij. Laat inkoken tot ongeveer de helft. Voeg de scampi's toe en laat het geheel op een hevig vuur staan tot de scampi's een mooie kleur krijgen. Blus met de tomatenroom en laat 1 minuut stevig doorkoken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de pasta in een diep bord en schep de scampi's met saus er bovenop. Werk af met gehakte peterselie.