kalkoenfilet met geroosterde bloemkool en knolselderpuree

Kalkoenfilet met geroosterde bloemkool en knolselderpuree

Herfst Lente Winter 45 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kalkoenfilet: 100 g (of kipfilet) aardappelen: 200 g knolselder: 0.25 bloemkool: 0.25 melk (scheutje) olijfolie currypoeder: 0.5 (tl) paprikapoeder: 0.25 (tl) nootmuskaat peper zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Schil de aardappelen en knolselder, snij ze in gelijke stukken en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.

Verdeel de bloemkool in roosjes en leg ze op een bakplaat. Meng de olijfolie met de curry, paprika, peper en zout en sprenkel het over de bloemkool. Bak 10 minuten in de oven, draai de roosjes om en laat nog 10 minuten verder garen.

Giet de aardappelen en knolselder af en stamp tot puree. Doe er een scheutje melk bij en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Bak ondertussen de kalkoenfilet goudbruin in een warme pan met olie. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de kalkoenfilet met de bloemkool en de puree.