bloemkoolquiche

Bloemkoolquiche

Herfst Zomer 45 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kipfilet: 100 g bladerdeeg: 0.25 (rol) bloemkool: 0.12 broccoli: 0.12 geraspte kaas: 12.5 g ei: 1 soja melk: 62.5 ml olijfolie nootmuskaat peper zout

Bereiding

Maak de bloemkool en broccoli schoon en snij ze in kleine roosjes. Kook de roosjes in 3 tot 5 minuten beetgaar. Laat goed uitlekken.

Snij de kipfilet in kleine stukjes en bak goudbruin in een pan met olie.

Klop de eieren los met de melk. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Leg het bladerdeeg in een taartvorm. Prik gaatjes in de onderkant en verdeel de bloemkool, broccoli en kip erover. Giet het eimengsel erover en bestrooi met de geraspte kaas.

Zet 35 minuten in een voorverwarmde oven op 2000°C.