Zuid-Amerikaanse 'arroz con pollo'

Zuid-Amerikaanse 'arroz con pollo'

Herfst Lente Winter Zomer 35 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

kipfilet: 100 g rijst: 75 g erwten: 50 g rode paprika: 0.5 groene paprika: 0.5 ui: 0.25 tomatenpuree: 0.25 eetlepel teen look: 0.5 kippenbouillon: 25 ml olijfolie paprikapoeder peper zout

Bereiding

Snij de kipfilet in blokjes. Breng op smaak met peper, zout en parikapoeder. Bak goudbruin in een hete pan met olie. Hou apart.

Snipper de ui fijn. Was de paprika's en snij in blokjes.

Fruit de ui in een hete pan met olie. Voeg de paprika toe en bak een 5-tal minuten. Voeg dan de geperste look toe en bak kort mee. Roer de tomatenpuree onder de groenten. Voeg de rijst toe en bak kort mee. Bouillon toevoegen en 20 minuten laten sudderen op een zacht vuur tot de rijst beetgaar is. Roer regelmatig en voeg extra bouillon toe indien nodig.

Kook de erwtjes beetgaar en spoel onder koud water.

Meng de kip en de erwtjes onder de rijst als deze gaar is. Verwarm het geheel nog een paar minuten. Breng op smaak met peper, zout en nog wat paprikapoeder.

Alternatieve ingrediënten

Tip: je kan erwten uit blik of uit de diepvries gebruiken.