Gnocchi met bloemkoolsaus en groene asperges

Gnocchi met bloemkoolsaus en groene asperges

Lente 30 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

gehakt : 62.5 g (naar keuze) gnocchi: 125 g bloemkool: 0.25 asperges: 125 g (groene) yoghurt: 50 ml citroensap: 0.25 eetlepel peterselie (bosje) nootmuskaat peper zout

Bereiding

Snij de bloemkool in roosjes. Kook de helft van de bloemkool gaar. Giet af. Mix de gekookte bloemkool met de yoghurt en het citroensap. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en de fijngesnipperde peterselie.

Was de asperges en snij de harde topjes van de onderkant. Snij de asperges in stukken en kook beetgaar in ongeveer 5 minuten. Giet af en laat goed uitlekken.

Snij de andere helft van de bloemkool in plakjes en bak gaar in een hete pan met olie. Breng op smaak met peper en zout. Hou apart.

Bak in dezelfde pan het gehakt gaar. Breng op smaak met peper en zout.

Kook de gnocchi gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Meng het gehakt, de bloemkool en de asperges onder de saus. Serveer met de gnocchi.