Papillot van zalm en asperges

Papiollot van zalm en asperges

Lente 35 minuten niet vegetarisch

Ingrediënten

Voor 1 persoon - pas aan

zalm: 100 g (filet) asperges: 250 g (witte) rode ui: 0.25 basilicum (handvol) olijfolie peper zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Schil de asperges en snij de harde onderkant af. Kook de asperges beetgaar in 5-10 minuten. Laat goed uitlekken, maar bewaar een beetje kookvocht.

Snij d rode ui in fijne ringen. Scheur de blaadjes van de basilicum.

Verdeel de asperges over stukken bakpapier of aluminiumfolie. Leg daarop het stuk zalm. Verdeel ook de ui en de basilicum erover. Besprenkel met olijfolie en voeg aan elk pakketje ook 1 el kookvocht van de asperges toe. Breng verder op smaak met peper en zout. Vouw het bakpapier of aluminiumfolie toe zodat je een pakketje hebt, maar zorg ervoor dat er nog wat ruimte is. Pak dus niet te strak in.

Bak de vis gaar in de voorverwarmde oven in ongeveer 15-20 minuten.

Serveer met een klein slaatje en wat pasta of aardappelen.