home made ijsjes

Geniet van de zomer met deze zelfgemaakte ijsjes

Warm weer of niet, een zelfgemaakt ijsje smaakt altijd. Lekker en oh zo gemakkelijk om zelf te maken. Ook kinderen steken met plezier de handen uit de mouwen als ze onderstaande receptjes zien!

Kleurige ijslolly’s

ijslolly's.jpg
Kant-en-klaar vind je ze in alle kleuren van de regenboog, maar het is heel simpel om ze zelf te maken. Veel heb je er niet voor nodig.

  • 250 g frambozen of aardbeien
  • Ijsvormpjes
  • 1 eetlepel confituur (optioneel)
  • Limoensap (optioneel)

Doe het fruit (samen met de confituur) in een blender en mix tot pulp. Als je van een frisse smaak houdt, kan je nog wat limoensap toevoegen. Het geheel doe je dan in een vormpje. Als je geen fan bent van pulp, kan je het mengsel door een zeef doen, maar dan boet je wel in aan smaak! Met bovenstaande hoeveelheden hebben wij 4 ijsjes kunnen maken, maar het hangt natuurlijk af van de grootte van je vormpje.

Tip

In plaats van confituur kan je ook een kwart banaan of een kwart mango gebruiken om je ijsjes wat zoeter te maken.

Yoghurtijs
aardbeien-yoghurtijs.jpg

Ben je eerder fan van yoghurtijs? Ook dat maak je gemakkelijk op dezelfde manier! 

  • 150 g fruit
  • 100 g natuuryoghurt

Je kan niet alleen variëren met yoghurt, maar ook met de soorten fruit die je gebruikt. Mango ijsjes maak je bijvoorbeeld met 2 mango’s, 100 gr Griekse yoghurt en 100 ml sinaasappelsap.

Nicecream
nice cream.jpg

Een ijsje dat lief is voor je lijn, het bestaat en heet nicecream! De naam is afkomstig van het voornaamste ingrediënt: bananen. Van banana icecream, naar nana icecream naar nicecream.

Maar jij wil natuurlijk weten hoe je dit maakt! Wel, goed nieuws, het is super makkelijk:

De basis nicecream maakt je met bevroren bananen en (soja) melk. Kies voor rijpe bananen voor de zoetigheid. Pel ze, snij ze in plakjes en vries ze in. 4 uur later haal je ze uit de vriezer en gaan ze de blender in. Blijf mixen tot je plots een ijsachtige structuur krijgt. Pas wel op dat je je blender niet kapotmaakt, bevroren banaan is harder dan je denkt!

Je kan je nicecream meteen opeten, of opnnieuw invriezen. Werk je ijsje af met wat lekkere toppings (noten, vruchten,…) en smullen maar! Daarnaast kan je met het ijs zelf ook variëren. Gooi er in de blender bijvoorbeeld aardbeien bij of maak chocolade ijs met 3 eetlepels cacaopoeder. Of beiden zoals  op de foto hierboven.

Twee keer raden wat er dit weekend op ons dessertmenu staat!