8 stoofpotjes voor een warme winter

8 stoofpotjes voor een warme winter

Buiten koud? Dan maken we het toch gewoon warm binnen! Niets zegt meer ‘winterse gezelligheid’ dan een mooie gedekte tafel met een stoofpotje erop. Er kruipt iets meer werk in om te maken, maar het goede nieuws is dat ze de dag erna extra lekker zijn.

Vlees

Stoofpotje, maar dan uit de oven, dat is de beste manier om deze vleespastei met pompoen te omschrijven.

Dit zuiders gerecht zal je hart verwarmen. Chili con carne was vroeger iets speciaals, maar tegenwoordig is het helemaal ingeburgerd. Niet meer dan terecht vinden wij!

Witte kool met worst is dan weer een typische Vlaamse klassieker, maar wist je dat je er ook een stoofpotje mee kan maken? En met chorizo wordt het allemaal net iets pittiger.

vleespastei pompoen wortels.jpg

Vis

Lekkere stoofpotjes zijn niet voorbehouden voor vlees. Zeevruchten zijn er goede smaakmaker, hier gecombineerd met de wintergroente bij uitstek: witloof. Maar ook met witte vis kan je aan de slag, dat bewijst dit stoofpotje met zonnebloempitten.

stoofpotje met zeevruchten.jpg

Veggie

Curry’s zijn eigenlijk een soort van stoofpotje. Dit receptje met kikkererwten en tuinbonen zal je huis niet alleen heerlijk doen ruiken, maar zal vooral ook lekker zijn!

Aardappelstoofpotjes zijn ook een vaste waarde. In deze versie vervangen we de gewone aardappelen met de zoete variant. Wat afwisseling van tijd tot tijd kan zeker geen kwaad.

Nog een laatste receptje om het af te leren. Eentje met pompoen, om echt in de herfststemming te blijven. Geniet ervan!

Stoofpotje pompoen kookboek.jpg