groente 7 trucs om meer groenten te eten

7 trucs om meer groenten te eten

Groenten spelen een belangrijke rol in ons verhaal. En ze zijn zo ongelofelijk veelzijdig dat je er eindeloos mee kan variëren. Lukt het jou toch niet zo goed om die dagelijkse portie groenten op tafel te zetten? Met onderstaande tips kan je er geleidelijk aan naartoe werken.

 

1. Diepvriesgroenten

shutterstock_274454063.jpg

Weinig tijd? Diepvriesgroenten zijn in een mum van tijd klaar en bevatten evenveel vitamines als hun verse soortgenoten.

 

2. Soep
kervelsoep2.jpg

Soep is een goede manier om je dagelijkse portie groenten op te krikken. Het leuke is dat je met soep lekker kan variëren. Een heerlijke klassieker is een kervelsoepje, ontdek hier het recept. 

3. Rauwe groenten

groente sticks.jpg

Snacks hoeven niet altijd ongezonde suikerbommen te zijn. Een sappige wortel, knapperige paprika of zoete kerstomaatjes stillen je honger net zo goed. En geef toe, het snijwerk kost je echt niet meer dan een paar minuten tijd. Maak ze extra lekker met een lekkere hummus dip!

4. Mixen of pureren
groenten mixen.jpg

Zijn je kinderen moeilijke eters of hou je zelf niet zo van groenten? Verstop ze dan. Door  tomatensaus kan je gemakkelijk wortels en courgette mixen. Of wat dacht je van gepureerde bloemkool door de witte saus of broccoli door je gehakt? Zo zorg je voor een ware upgrade zonder dat iemand het zal proeven.

5. Op je boterham

Op het internet vind je recepten voor een heel scala aan groentespreads. Het goede nieuws is dat ze vaak niet meer werk zijn dan alles in een hakmolen kieperen en mixen.

6. Bak ermee
hartige wafels.jpg

Wortelcake, pompoentaart en brownie met zwarte bonen… het bestaat allemaal. Je vindt ontelbare recepten online. Nu is het alleen nog aan jou om ermee te experimenteren. Probeer alvast eens onze hartige wafels met courgette voor een heerlijke en verrassende maaltijd!

 

7. Ga je toch voor hapklaar?

Heb je een avondje echt geen zin of tijd om te koken? Het overkomt iedereen wel eens. Voeg nog wat extra groenten toe aan de kant-en-klare maaltijd. Nu komen die diepvriesgroenten goed van pas.

 

Seizoensgroenten

Wil je bovendien lief zijn voor het milieu? Kook dat met de groenten van het moment. Het lijstje voor mei - met een paar heerlijke recepten - vind je hier.