En wat met de restjes?

En wat met de restjes?

Elk jaar wordt er veel eten weggegooid. Vooral brood, groenten en fruit belanden in onze vuilnisbak, terwijl een groot deel daarvan nog perfect eetbaar is. Koken met restjes vraagt wat creativiteit, maar wij zijn ervan overtuigd dat je bijna alle overschotjes in een nieuw jasje kan steken. En zo kan je ineens wat geld uitsparen! Ga dus aan de slag met die verlepte groenten, overrijp fruit en droog...

lees meer
Markten voor de beste groentedeals

Groenten scoren op de markt

De wekelijkse markten zijn in Vlaanderen nog steeds populair. Het groot aanbod is lekker vers én er zijn minder verpakkingen. Beter kan haast niet! Tijdens de Week van Markt van 8 tot 14 april worden er in West-Vlaanderen veel leuke acties georganiseerd. De deelnemende gemeenten kan je hier vinden. Deze actie is het ideale moment om alle markten nog even onder de aandacht te brengen. Nog geen plan...

lees meer
Seizoensgroenten: 11 toppers uit april

Seizoensgroenten: 11 toppers uit april

Veel groenten zijn op hun best in hun eigen seizoen. Daarom geven we je elke maand een selectie seizoensgroenten. Nog op zoek naar inspiratie? Ontdek enkele lekkere recepten uit ons aanbod! Pompoen De aprilse grillen zijn beroemd en dan snakken we naar comfort food . Dan ben je met deze recepten aan het juiste adres! Pasta met pompoen Stoofpotje met pompoen Witloof Witloof associëren we met de win...

lees meer
seldersap, celery juice, selder

Seldersap, hoe zit dat?

Wie actief is op sociale media heeft dit groene sapje waarschijnlijk al voorbij zien flitsen. Het drankje wordt omschreven als een wondermiddel. Wie er elke ochtend van drinkt, kan van allerlei gezondheidskwaaltjes genezen. Last van je darmen, acné of chronische pijn? Seldersap lost het allemaal op! Wie had gedacht dat de doodgewone selder opeens al deze aandacht zou krijgen? En is deze aandacht t...

lees meer
Groentespreads, gezonde lunch, groenten

Spread it out: zo maak jij zelf lekkere groentespreads!

Groentespreads zijn een ideale manier om je dagelijkse portie groenten op te krikken. Als basis neem je jouw favoriete groente en mix ze met peulvruchten, noten of kaas tot een smeuïge massa. Verfijn de smaak met kruiden naar keuze. En voilà, zo tover je een simpel én lekkere spread op je boterham! Geen inspiratie? Met deze recepten kan je alvast aan de slag! Extra werk? Hoeveel tijd je in de spre...

lees meer
Fermenteren

Fermenteren kan je leren

Fermenteren, je hoort het steeds vaker. Deze eeuwenoude bewaarmethode veranderde de afgelopen jaren in een trendy hobby. Wie zich al in het fermenteren verdiepte, ontdekte waarschijnlijk dat het een verrassend proces is. Probeer deze eenvoudige recepten uit voor yoghurt, zuurdesem en waterkefir en ervaar de voldoening van het fermenteren. Een bedankje aan de bacteriën Gefermenteerde producten vind...

lees meer