Vakantie op je bord, mediterraanse keuken

Vakantie op je bord

Droom je ook al weg naar de zomer? Je kan ze meteen op je bord toveren met de keuken van de Middellandse Zee. 

De basis van de mediterrane keuken zijn plantaardige voedingsmiddelen zoals aubergines, courgettes, artisjokken, knoflook, uien en tomaten, peulvruchten, volkoren granen, olijfolie en pasta. Vlees en vis kan ook, maar in kleinere porties. Kies voor mager vlees en enkele keren per week vis. Suiker en bewerkte producten horen minder thuis in deze leefwijze.

De mediterrane keuken wordt beschouwd als één van de gezondste ter wereld. Er zijn tal van gezondheidsvoordelen aan verbonden

  • Helpt hart- en vaatziektes voorkomen
  • Een betere gezondheid en langer leven
  • Goed voor je geheugen, hart en bloedvaten
  • Helpt bij afvallen
  • Minder kans op diabetes, borst- en darmkanker

Ook zin gekregen in een mediterraans gerecht? Met deze eenvoudige recepten kan je meteen aan de slag! 

Mediterrane salade met kikkererwten_605251292 Astrid.jpg