Seizoensgroenten: 7 toppers van december

Seizoensgroenten: 7 toppers van december

Nieuwe maand betekent natuurlijk ook nieuwe seizoensgroentjes. Je vindt hier alvast onze favorieten terug.

We geven je met plezier ineens wat recepten mee, zo heb je zeker genoeg inspiratie voor in de keuken.

seizoensgroenten_12.jpg

Witloof

Een klassieke wintergroente die het verdient regelmatig op het menu te staan. Witloof met kaas en hesp is en typisch Vlaams gerecht, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Wat dacht je van de combinatie met kip? Deze twee recepten bewijzen dat het een goede combo is: kippenbout op klassieke wijze en de lekkere kipsalade met curry!

Witloof.jpg

Rode kool

Een winnende combinatie moet je niet veranderen, maar je kan ze wel eens in een ander jasje steken. Probeer dus zeker eens deze quiche met rode kool en worst.

Andijvie

December is de laatste maand voor andijvie. Daarna moeten we wachten tot april. Profiteer ervan! Twee gemakkelijke receptjes zijn: andijvie met champignons en zoete aardappelstamppot met rauwe andijvie.

andijvie.jpg

Knolselder

Een winterse ovenschotel kan er altijd in. Geniet van deze crumble van gestoofde groenten.

Paddenstoelen

Paddenstoelen vind je het hele jaar door, maar door het kleinere aanbod van seizoensgroenten in de winter, zijn ze nu een extra dankbaar ingrediënt. Heel lekker met pompoen trouwens! Probeer onze feestelijk gevulde pompoen, of de pasta met paddenstoelen en pompoen gegaard in bockbier als het wat alledaagser mag.

Paddenstoelen.jpg