Moederdag

Moederdag

Op 12 mei zetten we alle mama's in de bloemetjes. Ben je nog op zoek naar een leuke manier om je mama te bedanken?

Brunch

Ontbijttafel_1192802464.jpg

Met het hele gezin samen rond de ontbijttafel zal je mama ongetwijfeld erg gelukkig maken. Een uitgebreide brunch is ook ideaal om de dag goed te starten. 

Met deze checklist kan je alvast aan de slag. Je kan natuurlijk steeds aanvullen naar eigen voorkeur. 

  • Brood, pistolets, boterkoeken
  • Zoet en hartig beleg zoals spreads, kaas, confituur, mager vlees, vis...
  • Yoghurt
  • Granola, muesli, ontbijtgranen
  • Eitjes: gekookt, spiegelei, roerei
  • Poffertjes, Amerikaanse pannenkoeken, havermoutpannenkoeken
  • (Vers) seizoensfruit
  • Wraps zoals koude wraps met guacamole
  • Quiche met asperge en spek
  • Koffie, thee, fruitsap

Picknick

Picknick.jpg

Is het mooi weer? Dan kan je gaan picknicken. Lees dan zeker onze ultieme picknick checklist. Dit is ook het ideale moment om samen een spelletje kubb te spelen of een mooie wandeling te maken. 

Plantjes

Plantenhanger_1249447261_0.jpg

Heeft je mama groene vingers? Dan kan je haar een mooie plant geven. Groen maakt gelukkig, en dat verdient je mama toch wel zeker? 

Je kan ook een mooie macramé plantenhanger maken. Op Pinterest vind je veel beschrijvingen. 

Verzorgingsproducten

Verzorgingsproducten_365120828.jpg

Je kan je mama ook letterlijk in de watten leggen met leuke lichaamsproducten. Is je moeder ook milieubewust? Dan kan je met Mei Plasticvrij in het achterhoofd gaan voor verpakkingsloze stukken. Neem zeker eens een kijkje in verpakkingsvrije winkels. 

Taart

Aardbeitaart_289429949_0.jpg

Is jouw mama een echte zoetekauw? Dan kan je ze verwennen met een zelfgemaakte taart! Een persoonlijke taart is leuk om te geven én te krijgen.
Om een heerlijke aardbeientaart te maken, ga je als volgt te werk: 

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 150 g harde boter
  • 30 g bloemsuiker
  • 1 ei
  • 30 g amandelpoeder
  • 60 g gewone suiker
  • een snuifje zout
  • 1 vanillestokje
  • 200 g room
  • 200 g zure room
  • 1 el suiker
  • 1 biologische citroen

Bereiding

Doe de bloem, boter, bloemsuiker, het ei, de suiker, amandelpoeder en zout in een kom en mix. 

Wikkel het deeg in plastic folie en leg een half uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 190°.

Strooi wat bloem op het werkblad en rol het deeg uit met een deegrol. 

Leg het deeg in de taartvorm en druk goed aan. Maak enkele gaatjes in het deeg met een vork. 

Laat het deeg 15 minuten bakken in de voorverwarmde oven en laat afkoelen. 

Om de vulling te maken, snij je het vanillestokje in de lengte door en doe je de pitjes in een kom. Doe er 1 eetlepel suiker en een scheutje room bij. Roer dit goed. Spoel de citroen goed af en rasp hem. Doe er de room en zure room bij en mix alles tot een luchtige massa. Laat deze even rusten in de koelkast. 

Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snij ze in de helft. 

Vul het deeg met de vanilecrème en verdeel de aardbeien over de vulling.