Geen zin om te sporten? 3 veelvoorkomende uitvluchten!

Geen zin om te sporten? 3 veelvoorkomende uitvluchten!

Op uw plaatsen… klaar… start! Of vandaag toch maar niet? We zijn soms goed in het verzinnen van verschillende redenen om onze sportschoenen niet aan te trekken. En van uitstel komt afstel… Daarom een antwoord op 3 veelvoorkomende uitvluchten!

1. Ik ben al lang niet meer actief geweest
sporters.jpg

De belangrijkste tip hier is dat je de lat niet te hoog mag leggen. Je kan niet verwachten dat je in één keer vlot 5 km zal kunnen lopen. Wandelen is een goede manier om terug te beginnen. Probeer een aantal keer per week 10 minuten in te plannen. Na een tijdje kan je langer of meer dagen per week gaan. Op den duur zal je basisconditie goed genoeg zijn om over te schakelen op andere eenvoudige sporten zoals lopen, fietsen en zwemmen. Begin ook dan op het gemak. Start to Run is een mooi voorbeeld van hoe je rustig kan opbouwen.

2. Ik heb geen tijd
zen met kinderen.jpg

Heb jij dit excuus ook al eens gebruikt? Dan ben je niet alleen, het is één van de meest voorkomende uitvluchten. Maar sommige vormen van beweging kan je altijd doen, hoe druk je dag ook is:

  • Touwtjespringen
  • Een fikse wandeling tijdens je middagpauze
  • Zet een hometrainer voor de tv en fiets tijdens je favoriete programma
  • Dans in de living
  • Gebruik youtube om thuis les te kunnen volgen. Het online aanbod is gigantisch; er zit zeker iets voor jou bij.
  • Combineer het nuttige met het aangename door samen met vrienden te sporten. Zo heb je minder het gevoel dat jij tijd ‘verspilt’.  
     

3. Het kost te veel
sporter.jpg

Het kan volledig gratis! Thuis sporten kost je niets en je hebt verschillende mogelijkheden (touwtjespringen, dansen in de living, online lessen volgen via youtube…). Ook lopen en fietsen zijn goede opties. Er zijn dus genoeg mogelijkheden voor ieders budget.

Plezier

We geven je nog en laatste belangrijke tip mee: kies iets dat je graag doet! Zo voelt het minder aan als een verplichting en valt het veel gemakkelijker vol te houden.

sport die je graag doet.jpg