snel koken

Eten op tafel in 30 minuten? Deze 9 recepten bewijzen dat het kan!

Heb je vanavond niet veel tijd of zin om in de keuken te staan? Geen probleem, ook dan kan je lekker en gezond eten op tafel toveren. Wij selecteerden voor jou 9 recepten die niet meer dan 30 minuten van je tijd in beslag nemen! Uiteraard staan er nog meer snelle recepten op onze website, dus kijk gerust eens rond. Er zit zeker iets voor jou bij.

Slaatje van quinoa met spinazie en geitenkaas

_DSC7614_web.jpg

Voor dit slaatje heb je zelfs nog geen halfuur nodig. Lekker fris tijdens een warme zomeravond, of past ook perfect als slaatje bij een BBQ.

 

Linzenburger

_DSC7661_web.jpg

Peulvruchten in blik zijn ideaal als je wat minder tijd hebt. Gewoon afspoelen en ze zijn klaar voor gebruik. Dat ze een goede vleesvervanger zijn, bewijst dit eenvoudige recept als geen ander.

Kalfsreepjes met Chinese kool in de wok

wok chinese kool.jpg

Alle ingrediënten in 1 pan? Dat bespaart je achteraf extra afwas! En door je groenten fijn te snijden, moeten ze veel minder lang garen. Volgende keer dus zeker doen.

Pita met kip

pita kip.jpg

Een hoofdgerecht hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. En kinderen zijn er dol op als ze hun eigen broodjes kunnen samenstellen. Een win-winsituatie dus.

 

Zalm met tomaat en broccoli
zalm broccoli tomaat.jpg

Vis in de oven is een aanrader! Het duurt misschien iets langer, maar je hebt weinig voorbereiding. En terwijl de vis in de oven staat, kan jij andere dingen doen.

Zuiderse aardappelragout
ragout.jpg

Wij Belgen zijn echte aardappelfans. Maar het mag soms wel iets anders zijn dan de traditionele gekookte of gebakken aardappel. Met dit recept haal je de vakantiestemming in huis.

 

Turkse pilav met groenten
pilav.jpg

Diepvriesgroenten zijn je redder in nood. Sla een voorraadje in en maak er bijvoorbeeld dit eenvoudig gerecht mee.

 

Risotto met kervelpesto en paddenstoelen
risotto_0.jpg

Maak je ook niet graag risotto omdat je er zo lang in moet roeren? Goed nieuws: je hoeft helemaal niet te roeren. Gewoon af en toe wat extra water of bouillon toevoegen volstaat. Als dat niet gemakkelijk is!

Groente-kippenrolletjes met gorgonzolasaus
groente kip rolletjes.jpg

Een variant op de klassieke witloof die je heel het jaar door kan maken. Even gemakkelijk en zeker ook even lekker!