water pimp je water water bestanddelen

De 7 geheimen van water

Water bevat dan geen calorieën, dat betekent niet dat er geen voedingsstoffen inzitten. Integendeel! Weet jij waarvoor die allemaal goed zijn? Wij zetten de verschillende stoffen even op een rijtje, mét hun belangrijkste functies.
Niet zo wetenschappelijk aangelegd? Scroll dan naar beneden voor lekkere receptjes! 

  • Natrium

Houdt het weefsel strak en reguleert de waterhuishouding van het lichaam. Natrium is ook nodig voor het functioneren van zenuwen en spieren.

  • Chloor

Zorgt in combinatie met natrium voor de vochtbalans in het lichaam. En het is ook een belangrijk bestanddeel van het maagzuur.

  • Kalium

Regelt het functioneren van spieren en zenuwen.

  • Calcium

Draagt in belangrijke mate bij tot de opbouw van het beenderstelsel en de tanden. Ook bij de stolling van het bloed speelt calcium een grote rol.

  • Magnesium

Magnesium is nodig voor de botopbouw. Het is ook belangrijk voor de opbouw van lichaamseiwitten, de overdracht van zenuwprikkels en het samentrekken van spieren.

  • Ijzer

Regelt de zuurstofvoorziening in het bloed en de vorming van rode bloedlichaampjes.

  • Zink

Is betrokken bij diverse lichaamsprocessen zoals de opbouw van eiwitten, groei en vernieuwing van weefsel, de stofwisseling en het functioneren van het afweersysteem.

Pimp je water

Vind je water maar niets? Geef het dan een smaakje! Er is voor ieder wat wils. We helpen je alvast op weg met volgend voorbeeld. 

pimp je water.jpg

Ice Ice baby

Een andere manier om je water wat op te vrolijken zijn deze ijsblokjes. Hiervoor moet je enkel wat fruit of groenten in kleine blokjes snijden en daarna met water in de vriezer steken.
Vooral in de zomer is dit lekker verfrissend!

shutterstock_147851741.jpg