7 verrassende recepten met rodekool

7 verrassende recepten met rodekool

In het begin van de 20ste eeuw was rodekool een populaire groente. Dat was vooral uit noodzaak: rodekool groeit ook bij slechte weersomstandigheden en je kan het goed bewaren. De smaak was dus minder belangrijk. Onterecht vinden wij. Wist je trouwens dat je rodekool best niet langer dan 30 minuten op het vuur laat staan? Anders verliest hij veel van zijn smaak en dat zou zonde zijn! 

Rodekool met worst is terecht een klassieker, maar je kan er veel meer mee doen. Dat bewijzen deze recepten. 

Ovenschotels

Het duurt iets langer voordat je kan eten, maar je kan ondertussen andere nuttige dingen doen zoals douchen, afwassen, helpen met huiswerk... En deze gerechten zijn het wachten meer dan waard, dat beloven we! 

 

ovenschotel rodekool.jpg

Salades

Je kan rodekool ook rauw eten. Het is lekker knapperig en past dus goed in een salade. Smaakt zowel in de zomer als in de winter!

 

rodekool met mango.jpg

Extra smaakmakers

Rodekool en appel zijn al jaren een populair duo. Toch bestaan er ook nog andere goede combinaties. Probeer er een paar uit en kies jouw favoriet. 

 

rodekool met porto.jpg

Soep

Een warme soep smaakt altijd in de winter. De roodpaarse tint van rodekool zorgt voor extra kleur in je bord. 

rodekoolsoep.jpg