12 heerlijke soepen om de koude te trotseren

12 heerlijke soepen om de koude te trotseren

Soep is één van de oudste gerechten ter wereld en werd zelfs al in de prehistorie gemaakt. Het is ook zo veelzijdig dat je er iedereen op de een of andere manier wel gelukkig mee kan maken. Bij ons is soep vooral populair tijdens de winter. Dan worden er dampende kommen op tafel gezet waar we ons aan verwarmen. Van een snelle soep als lunch tot een volwaardige maaltijdsoep, wij delen onze favoriete recepten!

Winterse warmte

Sommige wintergroenten lijken precies gemaakt om soep van te maken. Dan denken we in de eerste plaats misschien aan pompoen, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Probeer bijvoorbeeld eens deze eenvoudige witloofsoep met geuze. Ook pastinaak is met zijn zachte smaak ideaal om om te toveren in een vloeibare maaltijd.

witloofsoep geuze.jpg

Maaltijdsoep

Soep wordt vaak gegeten voor het effectieve hoofdgerecht, maar het kan ook gemakkelijk dienen als hoofdmaaltijd. Je kan er simpelweg wat (stok)brood bij eten, of je kan er extra vullende elementen aan toevoegen. Peulvruchten bijvoorbeeld bevatten veel eiwitten en geven je daarom een verzadigd gevoel. Dat bewijzen deze recepten: maaltijdsoep met pompoen en witte bonen en de zoete aardappel-wortelsoep met kruidige kikkererwten. Een andere topper is onze champignonsoep met tortellini en spek.

maaltijdsoep pompoen1.jpg

Alle kleuren van de regenboog

Wit, oranje, geel, groen… het bestaat allemaal. Maar een roze-paarse soep zie je toch niet elke dag, wat het extra feestelijk maakt. Ideaal voor deze periode van het jaar dus! De rodekoolsoep met gekarameliseerde appeltjes kan dienen als verrassend voorgerechtje. De rode bietensoep met avocadocrème is iets zwaarder, maar zeker even lekker! Ideaal dus als het hoofdgerecht nog even op zich laat wachten. 

rodekoolsoep.jpg

Exotische soepen

Soep is een universeel gerecht. Waarom dus niet eens over de grenzen kijken voor wat inspiratie?

erwtensoep.jpg